"Valtava koiralauma ryntää tuhannen vauhtia kohti sinua. Viime hetkellä ennen aitaa ne kaikki jarruttavat ja pysähtyvät haukkumaan vierasta - siis sinua! Joukossa on enimmäkseen pitkäkoipisia vinttikoiria, mutta joukon pohjalla näkyy myös jonkin sortin terriereitä ja ties mitä muita. Yksi englanninvinttikoira alkaa hyppiä aitaa vasten, on ehkä parempi siirtyä kauempana pihalla odottavan ihmisen luo. Tyyppi heiluttaa innokkaan näköisenä, mutta karjuu silti pää punaisena. Mikähän paikka tämä oikein on?"Tervetuloa Super Fast kenneliin

Niin, tämä on kenneli nimeltä Super Fast. Toimimme aikaisemmin nimellä kennel Hilltorp, mutta siihen oli kasvatustoimnnan pikkuhiljaa käynnistyttyä vaikea keksiä kasvattajaliitettä. Super Fast sighthounds on kuitenkin oiva mainosslogan, sekä mikä parempaa, oiva kennelnimi vinttikoiriin painottuvalle kennelille. Super Fastin sivut julkistautuivat aivan vuoden 2015 viimeisenä päivänä ja ennen nimenvaihdosta kennel toimi puolisen vuotta. Ensimmäinen pentue kennelnimen alle syntyi toukokuussa 2016, rotuna skotlanninhirvikoira. Vuodelle 2017 suunnitelmissa on useampi pentue, mm. cirneco, englannin- ja venäjänvinttikoiria. Varauksia rotujen parissa tulee hyvin nihkeästi, mutta yksikin varaus riittää. Jos pentu kiinnostaa tai tahdot tutustua tarkemmin tulevien pentueiden vanhempiin, käy lukemassa kasvatus-osio.

Kasvatusrotuina ovat pääasiassa venäjän- ja englanninvinttikoirat, mutta joukosta löytyy monia muitakin rotuja. Oli rotu mikä tahansa, en kyttää niinkään tiettyä (käyttö/näyttö) linjaa, vaan keskityn lähinnä rodunomaisten koirien jalostamiseen. Koska vinttikoirat kaipaavat päästä toteuttamaan itseään - eli siis juoksemaan vapaana - edellytän kasvattini omistajalta edes muutamia juoksukisoja koejuoksujen hyväksymisen jälkeen. Näyttelyura ei ole niinkään tärkeä, mutta jalostuskäyttöä ajatellen olisi hyvä käyttää kasvattiani näyttelyissä muutamaan otteeseen. Tarvittaessa voin itse kisauttaa kasvattejani muutaman kisan verran.

Jos haluat tutustua vinttikoiriin lisää, tai olet kiinnostunut Super Fast -pennusta, löydät aiheesta lisää kasvatus-sivulta.
Minuun saa yhteyden varmimmin ja nopeimmin sähköpostilla tai Karvaturrit-foorumilla nimimerkin Eilwen takaa. Toivon, että viihdyt sivuillani!


- Eilwen ja tuulennopeat

Päivitykset

Kennel on ollut melko hiljaisella elolla koko vuoden. Näyttelyissä on käyty, mutta toistaiseksi se on ollut ainoa aktiviteetti. Elokuussa syntyi kuitenkin pitkästä aikaa pentue, H-pentue edustaen englanninvinttikoiraa. Pentuja syntyi kaksi narttua, toinen jäi kotiin ja toinen lähti Shadylle.
Marraskuun lopulla meille syntyi ensimmäinen puolanvinttikoirapentue. I-pentueeseen syntyi kolme pentua, joista Helena jäi kotiin, narttu ja uros lähtivät muihin kenneleihin. Onnea ja menestystä heille!

13.01. Hyvä tovi on jo ehditty tätä vuotta elää, kenneli on pysynyt edelleen toiminnassaan varsin epätasaisen aktiivisesti. Vuosi on alkanutkin tohinalla, tiedossa on kuun lopussa kolmessa eri maassa kaikki kolme vinttikoirajuoksun lajia, Suomessa, Ruotsissa ja Iso-Britanniassa. Oikein ilahduttavan suuri määrä koiria onkin jo osallistunut!
Vuosi on alkanut myös raskaasti. Kaksi rakasta mummokoiraamme, sileäkarvainen noutaja Maura sekä yksi ensimmäisistä koiristamme ja kennelin kantanartuista skotlanninhirvikoira Hildegard siirtyivät ajasta ikuisuuteen. Mummojen askellus oli jo kovin vaivalloista, joten arvokaiden rouvien oli aika päästä pilvien päälle. Näitä herttaisia koiria muistelemme lämmöllä.
 • vFCI - virtuaalikoiramaailman kattojärjestö
 • VVUL - virtuaalinen vinttikoiraurheiluliitto (erikoisliittojen alla)
 • YVNL - yhdistyneet näyttelyliitot
 • VAL - virtuaalinen agilityliitto
 • vSNJ - virtuaaliset lintukokeet
 • vMJY - virtuaalinen metsästyskoirien jäljestämiskoe yhdistys
 • vHKL - virtuaalinen haukkukoeliitto
 • Karvaturrit - foorumi
 • VTL - virtuaalinen tokoliitto
 • vMKL - virtuaalimaailman kennelliitto
 • vRTL - virtuaalimaailman rally-tokolitto
 • vVPY - virtuaalinen vesipelastusyhdistys
kennel Super Fast