Juhannusyön Järkihuuto


vWW-18

kutsumanimi Jyrki rek.num. VTR-17920
rotu suomenpystykorva väri punainen
sukupuoli uros syntynyt 04.09.2017 AVO
korkeus cm
omistaja Super Fast, Eilwen kasvattaja Juhani Metsola, kennel Juhannusyön EVM

Taustatietoa Jyrkistä

Lapsesta asti olin haaveillut punanuttuisesta pikinokasta, joka pörröisellä olemuksellaan hurmaisi sisätiloissa, ja haukullaan lumoaisi linnut huippukoiran elkein. Pitkään se oli vain haave, kunnes pihaan valmistui pystykorvalle passeli ulkotarha ja vinttilaumaan kaipasi uutta jäsentä.

Vanha sukulaismies, joka oli käynyt "jo kivikaudella" omien koiriensa kanssa metsällä, vinkkasi tuttavansa lapsenlapsen omaavan pystykorvanpentuja, joista osa oli vielä vailla kotia. Koska tämä vanha metsämies, jolla oli enemmän kokemusta metsältä kuin minulla ikääkään, vinkkasi siitä, sen täytyi olla hyvä pentue. Niinpä otin puhelimen käteeni ja soitin Juhanille, Jyrkin kasvattajalle. Hän vaikutti oikein mukavalta nuorukaiselta, joka oli omalla ensikoirallaan teettänyt pennut, kun se loukkasi itsensä lievästi juuri ennen metsästyskauden alkua. Kerroin jo lapsuudenaikaisista haaveistani ja kuinka metsästyskorttikin löytyi jo taskusta, vain se koira puuttui. Juhani naurahti, että eihän hän voi olla antamatta pentua, kun kerta se oli ainoa, joka puuttui. Jälkeenpäin myönsin, että metsästyskortti toki löytyy, mutta esimerkiksi aseeseen en ollut koskaan vielä koskenutkaan.

Mutta niin muutti aivan valloittava pieni punainen pörrökoira taloomme. Juhanin ja monen tutun metsämiehen opastuksella alkoi jo pennusta kasvatus lintukoiraksi, tulevaksi korpimetsien kauhuksi. Jyrki osoittikin hienosti luontaista kiinnostusta lintuun, ja voinette uskoa sanoessani, että ääntä siitä lähti jo pentuna! Kaikki tuntui olevan sille kuin vanhastaan tuttua, lieneekö imenyt emästään kaiken irti. Jyrkin emä, Korpikolhon Kaarina, on nimittäin neljän elinvuotensa aikana ehtinyt jo paljon. Se on kaikkien Pohjoismaiden muotovalio sekä Suomen, Ruotsin ja Norjan käyttövalio. Se on ollut mukana niin lintu-, kuin hirvimetsälläkin, ja on sillä ajatettu karhuakin.
Isäksi tälle menestyksekkäälle nartulle valittiin niin sanottu vanhanajan pystykorva. Juhani halusi ehdottomasti laajentaa rotua, tuoda "vanhaa" uutta verta. Lieksan metsänperuilta löytyikin uros, joka oli elämänsä ollut isännän lintukoirana, juuri muualla käymättä. Jörö-niminen uros oli kuitenkin rotumääritelmän mukainen, kaunis suomenpystykorva, joka taatusti toimi rodunomaisessa tehtävässä. Tarvittavat terveystulokset tehtiin, ja kun kaikki oli priimaa, pistettiin pennut aluilleen. Pentuja syntyi yhteensä neljä, joista valitettavasti yksi menehtyi. Jyrki, sekä kaksi siskoaan, ovat nykyisin aloittelevia lintukoiria, joilla näyttäisi olevan hyvät eväät menestyksekkääseen ja saalisrikkaaseen metsästysuraan.

Sukutaulu

Jörö evm Väinön Poika Väinö
Syyslehdon Ruska
Laitamon Tyttö Kultainen Sampo
Lastikka
Korpikolhon Kaarina evm Linnan Herra Jaakko
Miinan Valpuri
Korpikolhon Helena Kuutamoyön Susihukka
Eeva

Jälkeläiset

emä/isä: Koiran nimi - s. 00.00.0000
emä/isä: Koiran nimi - s. 00.00.0000

Kilpailukalenterit

Haukkukokeet, VHKL

pvm koelaji luokka tuomari tulos

Näyttelyt, YVNL

pvm maa järjestäjä tuomari luokka tulos
GER 31.08.2018 voittaja Nikke AVO ERI1 PU1 SA SERT CACIB ROP ⇒ vWW-18
GBR 07.09.2018 Mutton Q's KV Nisha AVO ERI1 PU1 SA SERT CACIB VSP

Jäljestämiskokeet, VMJY

pvm järjestäjä tuomari luokka tulos

Webdesign © Shady & Eilwen | koiran kuvat © Flickr.com, Nickthevet CC BY NC ND | tausta © /kallu CC BY-SA
kennel Super Fast