MuutaKennel Super Fast tarjoaa muutakin, kuin satunnaisia vinttikoirapentueita. Pyrin järjestämään joka kuukausi ainakin yhdet vinttikoirien koejuoksut, sekä myös maasto- tai ratajuoksut. Idea kuukausittaisista kisoista lähti, kun pitkään odottelin virtuaalisen vinttikoiraurheiluliiton sivuille ilmestyvän koejuoksuja, jotta pääsisin omieni kanssa alkuun. Koska tällähetkellä vinttikoiraurheilu ei tunnu olevan kovassa suosiossa, ei kisojakaan järjestetä siis usein. Niinpä päätin ottaa ohjat omiin käsiini ja aloittaa tälläisen kisanjärjestys perinteen.


Mitä vinttikoirajuoksut ovat?

Vinttikoirajuoksuja on kahdenlaisia, rata- ja maastojuoksut. Ratajuoksukilpailut käydään nimensä mukaisesti ovaalinmuotoisella radalla, jossa koira lähtee yleensä suljetusta lähtökopista tekoturkiksesta tai muovisuikaleista tehdyn vieheen perään. Matkoja on kolme, joista Suomessa ja virtuaalimaailmassa juostaan yleensä 280m ja 480m. Pienet rodut, kuten italianvinttikoirat, juoksevat lyhyen matkan ja isommat, kuten venäjänvinttikoirat 480m. Nopeimman ajan saanut koira voittaa, ja kilpailut käydään 2-6 saman rodun edustajan ryhmissä.

Maastojuoksukilpailut käydään maastossa, yleensä niityllä tms, sinne tehdyllä mutkaisella radalla. Trissojen avulla tehdyt mutkat matkivat oikeaa metsästystilannetta, ja saaliina toimii ratajuoksujen tapaan tekoturkis tai muovisilpuista tehty mytty. Maastojuoksuissa kilpaillaan arvotuissa pareissa, jolla pystytään testaamaan koiran luontaista metsästyskykyä ja kykyä toimia toisen koiran kanssa. Vaikka kaikki juoksuoikeukset omaavat rodut saavat kilpailla maastossa, on se soveltuvampi suuremmille ja jykevämmille roduille, kuten venäjänvinttikoirille, skotlanninhirvikoirille ja unkarinvinttikoirille. Englanninvinttikoira on hyvin riskialtis satuttamaan itseään, ja siksi ne hurjassa vauhdissaan loukkaantuvat enemmän maastossa kuin radalla.Alle on listattu kilpailut, jotka kennel Super Fast on järjestänyt. Listan vanhojen kisojen tuloksista löydät täältä. Allaolevan listan ylimpänä oleva on viimeisin juostu kilpailu.

Vinttikoiraurheilu
maa pvm tuomari koe/rata/maasto kutsusivu
FIN 11.04.2019 - kaikki ilmoittautuminen

Näyttelyt

Olemme järjestäneet myös muutaman näyttelyn. Niiden tuloksia pääset tarkastelemaan allaolevista linkeistä.

kennel Super Fast